Dacomania are nu nou sponsor:statul român

După ce începând cu anul 2012 a acuzat fără încetare oficialităţile statului,şi deopotrivă forurile decizionale internaţionale,că duc o campanie de calomniere şi mistificare a dacilor (de parcă pe lumea asta nu mai există alte griji înafară de o ramură a unui popor dispărut în istorie acum aproape două mii de ani),pomanagiul (vezi aici) Daniel Roxin este acum pus în situaţia de a recunoaşte că de ani de zile nu face decât să mănânce (puncte puncte) aiurea.Şi asta pentru că în urmă cu câteva zile chiar dumnealui Roxin a dat lumii întregi confirmarea (dealtfel evidentă pentru unii) că statul nu doar că nu-i persecută pe dacomani dar îi şi susţine în efortul lor de erodarea conştiinţei noastre naţionale.Mai exact statul român s-a hotărât să sprijine OFICIAL la Buzău al XVI-lea congres internaţional de dacologie dacomanie,prin instituţiile sale locale,anume Primăria Municipiului Buzău,Consiliul Judeţean Buzău,Instituţia prefectului judeţul Buzău şi (de ce să nu bage şi armata în rahatul dacoman?) Divizia 2 infanterie Getica Buzău.Mai mult decât atât evenimentul se va desfăşura în Sala Mare a consililui judeţean,deci statul le oferă cotcodacilor şi o locaţie unde să-şi desfăşurare propaganda anti-românească. Iar dacă e adevărat ceea ce au scris pe afişul publicitar al congresului dacomanii tulburaţi de adevăr, atunci fundaţia anti-românească a lui Săvescu are şi oarece susţinere internaţională.Deci cade şi imbecila acuzaţie de persecuţie internaţională a dacilor.

Apropos de prigonire.Mai ştiţi cum se smiorcăie de ani de zile dezgroparul Roxin cât de hăituiţi sunt dacologii ( a se citi „dacomanii”) de către Academia Română?Ei bine am aflat cu ceva timp în urmă despre o oarecare doamnă pe nume Gabriela Macovei care este profund impresionată de dumnezeirea geto-dacilor şi,ca atare,e ferm hotărâtă să arate tuturor cât de extraordinari şi neromanizaţi au fost (sunt?) ei.Nihil novi sub sole,încă o doamnă cu simpatii dacomane. Mare chestie,nu?Nu chiar.Problema cu această dacomană este că dumneaei deţine funcţia de cercetător şi doctor asociat al Academiei Române,filiala Iaşi,nu mi-e prea clar în ce domeniu.Avem deci dovada clară că nici Academia Română nu îi persecută pe dacomani.Mai curând putem să spunem că îi susţine prin asociaţii ei cu simpatii exagerate,din moment ce doamna Macovei nu a zburat cu doctoratul dumneaei cu tot când a îndrăznit să conteste teoria forţelor oculte occidentalo-sataniste ce ne vor romanizaţi.

Iată deci că până la urmă oficialităţile române (şi internaţionale ?) s-au hotărât să sprijine pe faţă Mişacarea Dacologică şi au dat tot concursul unei adunări iniţiate şi desfăşurate de un individ ce promovează nu doar o teorie nocivă pentru poporul român şi conştiinţa noastră naţională dar care încurajează state străine la ocuparea unor părţi din teritoriul românesc.Iar „patrioţii” noştri se duc şi se uită ca proştii în gura acestui individ ticălos doar fiindcă vorbeşte despre daci.Nu contează ce ascunde îndărătul dacilor,nu contează că se foloseşte de numele dacilor pentru a-şi promova interesele necurate.N-are importanţă.Dacă a spus mantra sacră care este pentru unii cuvântul „daci”,s-a terminat.”Dacii liberi” cad în transă şi alde Napoleon face ce vrea cu ei.De pildă îi scoate în stradă şi îi pune să mărşăluiască ca vitele în cireadă prin Buzău în timp ce strigă lozinci d(r)ăceşti în gura mare.Sub semnul unor astfel de manifestări golăneşti se va deschide congresul dacomanic de anul acesta.Pesemne corifeii dacomaniei nu se mai mulţumesc doar cu manifestări „paşnice”, ”culturale”,ci au de gând să impună cu paru’ doctrina Mişcării dacomanice.Pe când oare şi cereri de autonomie teritorială pentru „daci”? Vladimir Brilinsky de mult s-a autocatalogat drept „un haiduc cu bâta-n mână”.În curând cred că va avea şansa să şi dea cu bâta aia în capul forţelor de ordine care ţin sub ocupaţie pământul strămoşesc al dacilor liberi neromanizaţi.Sper că după ce vor vedea marşurile „culturale” ale dacomanilor de anul ăsta,să nu se mai găsească netoţi care să spună că sinistra Mişcare Dacologică e un demers ştiinţific şi cultural.Nu oameni buni,nu e nimic cultural la dacomanie.E activism politic deghizat şi nimic mai mult.

Hai să vă mai spun un lucru tragi-comic:necurata adunare se ţine în judeţul Buzău la nici 100 de kilometri de castrul roman Pietroasele ,construit în timpul lui Constantin cel Mare,în perioada campaniei împotriva goţilor (prima jumătate a secolului IV),când stăpânirea romană s-a reinstaurat la nord de Dunăre,ajungând până hăt departe.Mă îndoiesc că se va vorbi despre treaba asta la congres,doar după capetele incultele ale geniilor neo-dace legăturile stră-românilor cu Roma se încheie la anul 275.Să fie oare organizatorii greţoasei adunări atât de idioţi încât să nu-şi dea seama că susţin neromanizarea dacilor (nucleul ideologic al dacomaniei) într-un judeţ în care încă se mai găsesc vestigii materiale ale civilizaţiei romane? Puţin probabil.Cred că nu întâmplător a fost ales Buzăul ca loc de desfăşurare al congresului.Mai curând cred că dacomanii vor să facă un fel de declaraţie prin care să arate lumii că pur şi simplu nu le pasă de dovezile ce le contrazic tezele.Vor să arate că în ciuda evidenţei ei tot vor nega originea romană a poporului român şi indiferent ce contra argumente vor fi aduse împotriva lor,ei vor merge în continuare pe linia lor ideologică revizionistă.

Urât,ce să mai…

Prin rândurile de mai sus v-am pus,dragi cititori,la dispoziţie suficient material cu care să daţi peste bot oricărui analfabet dacoman când (nu dacă !) mai are tupeul idiot să spună că dacii sunt hăituiţi de oficialităţi.

Copy of Congres de dacologie

P.S.Mi se pare cel puţin ridicol că cei mai neromanizaţi dintre cei neromanizaţi au scris numărul congresului folosind sistemul de numeraţie al cotropitorului roman.Da’ ce să-i faci,pare mai „ştiinţific” dacă foloseşti cifre romane.

10 thoughts on “Dacomania are nu nou sponsor:statul român

 1. Ce se mai intampla cu petarda aia de “proiect”, cu coloana lui Deceneu, vruta in fata palatului parlamentului? Un Deceneu de 7m pe o coloana de 30, jos niste copii dupa statui de daci, iar in jur la gramada Enescu, Eminescu, Stefan cel Mare….sarmale cu profiterol in aceeasi farfurie. Parerea mea a fost ca ar fi chiar frumos realizarea unor copii dupa statuile de daci de la Roma si amplasate ici-colo in cate un oras. De asemenea consider chiar de bun augur o statuie a lui Burebista sau Decebal…dar de ce Deceneu, de ce in locatia aia total aiurea, de ce kitch-ul ala grotesc de concept etc. Bine, chiar nu cred ca va fi mai mult decat un concept neaprobat, dar nu poti sa nu te intrebi cata densitate de tar^tze e in capul lor.

  “Iată deci că până la urmă oficialităţile române (şi internaţionale ?) s-au hotărât să sprijine pe faţă Mişacarea Dacologică şi au dat tot concursul unei adunări iniţiate şi desfăşurate de un individ ce promovează nu doar o teorie nocivă pentru poporul român şi conştiinţa noastră naţională dar care încurajează state străine la ocuparea unor părţi din teritoriul românesc.”

  Chiar imi pare rau ca nu se gaseste vreo inregistrare a discursului a lui Savescu de la congresul de dacologie din 2003. M-am uitat si in Dacia Magazin, numerele din acel an de dupa congres, credeam ca NS si-o fi publicat discursul in ele. Ar fi dovada cum nu se poate mai palpabila a ideologiei lui/lor.

  Si totusi, mediul academic rom^nesc e mult prea pasiv….

 2. În mass-media n-am mai văzut nimic despre proiectul lu’ peşte prăjit.Dar nu m-ar mira să ne trezim într-o zi cu fundaţia turnată pe şestache.Chiar nu m-ar mira.
  Sincer nici pe mine nu m-ar deranja în mod deosebit nişte statui de daci,deşi aş prefera mai mult statui ale marilor noştri domnitori.Vă daţi seama ce frumos ar fi să avem o Alee a Domnilor,de la Basarab şi Bogdan până la Cuza cu statui în mărime naturală?Dar făcute calumea.Decât unele precum “Cucu şi Căţeaua” de la muzeul de istorie,mai bine deloc.

  Pe bune,ce mă-sa pe gheaţă a făcut Deceneu pentru poporul român mai mult decât,de pildă,Ştefan cel Mare de merită să fie pus deasupa lui.Oare simbolistica din spatele înălţării unui preot păgân dac deasupra unui domnitor român creştin nu supără măcar puţin privirea.Dar,după cum am spus şi în rândurile de mai sus,pentru unii cuvântul “dac” are efect anestezic,îi bagă în transă şi s-a terminat.

  Dovadă mai mare a nocivităţii ideologie dacomane decât atacarea numelui ţării şi poporului (elemente fundamentale ale identităţii etnice) nu cred să existe.

  De la Academie înafară de prof.Ioan Aurel Pop n-am auzit alte voci să se ridice împotriva cotcodacilor.
  Dar nici nu e obligatoriu să vorbească academicienii.E suficient şi un profesor de istorie să ia la orele lui de la şcoală punct cu punct tezele tulburaţilor şi să arate de ce sunt neadevărate.Să arate eventualilor simpatizanţi că alde Napoleon o arde aiurea cu dacii.În ceea ce-l priveşte pe omul de rând cred că e suficient să fie sincer cu el însuşi,să citească şi varianta cealaltă a problemei (care zice că noi ne tragem şi din romani) din scrierile consacraţilor şi are să vadă singur cum stau lucrurile defapt:invers decât spune dumnealui Napoleon.

 3. Nu mai tin minte detaliat Dacia Preistorica a lui Densusianu, prin urmare nu mai stiu daca nu cumva el a fost primul care l-a transformat pe Deceneu, un fel de Merlin mai incepator, care conform lui Strabo deprinsese niste trucuri vracesco-vrajitoresti prin Egipt si apoi pretindea ca comunica cu astrele, cu zeii si are darul prevestirii, dandu-i pe spate pe poporenii daci, intr-un astronom de renume mondial, un filozof de top, matematician, fizician si un erou civilizator (desi cum mai puteau fi civilizati dacii, care erau insasi izvorul civilizatiei planetei :)) ). S-a ajuns azi printre dacomani la un fel de cult al sau, unii l-au mai citit si pe Iordanes (sau au auzit de la altii) scriind de cum i-a invatat Deceneu pe goti sa traiasca dupa (ascultarea) legilor lor (o chestie interpretata de dacomani altcumva…cum ca cica el le-a dat niste legi numite belagine), iar acum sunt mai ceva ca misa-nii in jurul lui Bivolaru. Probabil ca prezenta lui a fost de bun augur la vremea aia (din anumite puncte de vedere), n-oi zice nu, probabil cunostintele atatea cate erau, puteau manipula pe oamenii din popor orientandu-i catre o oarecare disciplina si putina abstinenta (dar poate pe de alta parte, ca orice manipulator, devenea un fel de papusar, iar poporul, papuselele cu sfori).
  Caci apropo de Densusianu, imi amintesc de ideea aceea de-a dreptul tembela cu care venise N.Savescu, cum ca dacii vorbeau latina dinainte de romani, ca se intelegeau unii cu altii cand au interactionat, iar dovada…pe scena cu Traian si prizonierii daci nu apare niciun translator. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ce de fapt ideea e de la Densusianu preluata.
  In orice caz, lucrarea aia a facut mult-mult rau, din n motive. Culmea (sau nu), nu poate fi invinuit Densusianu in mod direct. E o lucrare publicata postum dupa un maldar de notite, de manuscrise, asa ca nu stim ce ar fi considerat autorul ca fiind bun de publicat si cate de acolo le considera doar simple ipoteze de lucru.

  “Oare simbolistica din spatele înălţării unui preot păgân dac deasupra unui domnitor român creştin nu supără măcar puţin privirea.”

  NU, pe ei nu. Cum spuneti, “dac” si o serie de cuvinte derivate, actioneaza ca un anestezic sau ca un halucinogen instant asupra lor, devin un fel de misa, intra in transa. Ei vor sa schimbe numele tarii, sa devenim zamolxianisti. Nici nu-i intereseaza nici daca li s-ar putea arata clar (chiar si lor) ca e pura fantezie. Va amintiti probabil pe dacomanul din filmul lui Andrei Aldea, spunand ca nu-l intereseaza ca nu e adevarat ce isi imagineaza, e pur si simplu ceea ce ar vrea el sa fie.

  1. E clar pentru oricine că descreieraţii ăştia vor să surpe fundaţia românităţii.Majoritatea din ignoranţă,crezându-se mari patrioţi dacă susţin TOT ce are o vagă legătură cu dacii.Dar capetele ştiu bine ce urmăresc.Păi oare alde Napoleon are bani de congrese,statui ş.a.m.d. din îndreptat nasuri în SUA?Aiurea.Chiar el spunea într-un interviu cum îl susţine(a) un congresman american.
   Dar cu vitele nu poţi să faci treabă.Le spui şi le tot spui,iar ei o ţin pe-a lor.Cu toate astea trebuie subliniat că masele dacomane nu mai sunt nici pe departe atât de numeroase ca acum câţiva ani.Probabil de asta a şi intervenit statul să le dea o mână de ajutor.Riscau pe urmă să-i piardă şi pe puţinii rămaşi.Păi ce era în 2012 când a apărut “Dacii-Abureli tulburătoare”?Puhoi,nu altceva.Acuma,mai slab.

 4. Apropo, am dat un ochi azi (dupa multa vreme) pe blogul Ion Coja, un blog care per ansamblu mi-a placut chiar mult, pina la un punct, sau mai bine spus, pina acum ceva vreme (asta apropo ca v-am vazut comentariul). Imi place ideea de nationalism, adica sa fii mandru si sa stii sa te lauzi cu valorile REALE nationale, detest insa ultra-nationalismul. Blogul a inceput sa ma cam piarda cand a inceput sa cam abunde in articole de genul “Limba rom^na e prea desteapta chiar si pentru rom^ni, ne putem face o Idee cat de prea desteapta ar fi pentru nemti, francezi etc.”. Ori slogane repetate la nesfarsit gen “Avem cea mai bogata,cea mai bogat nunatata limba de pe pamant, cea mai bogata cultura orala, suntem cei mai burici in mai tot ce tine de cultura”. N-are rost sa detaliem ca…. in fine, poate doar amintind faptul ca o limba se imbogateste si ca nuantare si ca si complexitate prin scris, un domeniu in care secole de istorie am fost mult in urma vestului. E ciudat si sa te gandesti macar sa afirmi asa ceva, daca n-ai pus mana pe Kant sa-l citesti in germana, apoi sa-l traduci cu manuta ta in rom^na si sa vezi daca esenta Kant a mai ramas acolo (o remarca pe care i-am adresat-o dealtfel si dlui Coja intr-o astfel de ocazie). Nu vreau sa sun a detractor, cred ca stam chiar bine intre vecinii apropiati (poate mai putin rusii), suntem maricei intre cei mici, dar nu ne numaram printre cei mari cu siguranta.
  Acum s-a scos de la naftalina o Idee din 2011 despre Zamolxe, care pare sa fie descris ca un fel de parte din sfanta patrime, adica el ori Dumnezeu, cam totuna. Si bineinteles, cu siguranta inspiratorul lui Pitagora, asta tragand de o umbra de dubiu a lui Herodot asupra perioadei in care a trait. Curios ca nu se remarca gaurile din istoriile lui Herodot (la urma urmei nu era un istoric calator, ci consemna mult din auzite, de la altii care au spus ca altcineva a vorbit despre….) si curioasa de asemenea e aplicarea dublei masuri, adica evitarea pasajelor despre traco-geti care nu convin. Nici nu e clar de unde ideea ca era atat de notorie “religia intemeiata de Zamolxe” la vremea lui Herodot in Grecia. De unde reiese ca poporenii greci auzisera de vreun Zamolxe? Articolul e unul dintr-o pleiada de gen, se aluneca incet catre un cult Zamolxian cu pretentii de primordialitate, practic mai mult decat un precursor al crestinismului, ba chiar un crestinism incipient. Nu au reusit insa sa raspunda la dilema cum de dacii erau politeisti (un lucru foarte bine stiut), cum de practicau sacrificii umane, nu numai cu solii, ci si cu copiii sacrificati si multe altele. Incepe sa fie mai mult decat hazardat si periculos ce se vehiculeaza pe acolo.

  1. Da am văzut şi eu că domnul Coja a luat-o puţin pe arătură cu articolul despre Zamolxis.Nu ştiu ce naibii a păţit lumea în ultima vreme de-i tot agită ba pe Deceneu,ba pe Zamolxe.Mai că încep să cred că are să apară,oficial şi legal,un cult al lui Zamolxe şi tare mă tem că mulţi au să se alăture din “patriotism”.
   În ceea ce mă priveşte (poate că sunt ignorant din punctul ăsta de vedere) nu văd absolut nici un folos şi nu mă mândreşte cu absolut nimic că dumnealui Zamolxe,chipurile,a predicat o învăţătură asemănătoare cu a lui Hristos.La ce bun că a predicat o învăţătură după care oricum nu trăia nimeni în acea perioadă.Nu mi-i închipui pe traco-dacii “istoviţi de războaie dese” ducând o viaţă echivalentă cu cea creştinească când prădau ca-n codru şi-i exterminau pe celţi bunăoară.Eu în primul rând mă mândresc cu ceea ce-i românesc şi nu mă interesează dacă am fost primii creştini din lumea s-au ne-am creştinat acu 50 de ani.
   Mulţi “patrioţi” confundă degradarea profundă a Europei occidentale de azi cu starea ei naturală.Habar n-au distinşii “patrioţi” că occidentul s-a născut creştin ortodox (Anglia cel puţin a fost ţară ortodoxă până prin 1066) şi a continuat să fie,deşi catolico-protestantă,o parte de lume ancorată în valori tradiţionale creştineşti.Că s-a dus pe copcă în ultimul secol e altă poveste.

 5. Cine esti tu, vipera, care arunci atata otrava in spatiul romanesc desi-ti rumegi tainul de pe la noi?? Las, nu iti iscalesti notele veninoase! Acum te-ai trezit patriot si plin de griji fata de prezent?? Nu vezi ca prezentul e sufocat de valurile crizelor in care inoata din greu toate popoarele! Da, romanii chiar mor de grija stramosilor, nu uita asta, chiar daca unii ca tine toarna clabuci veninosi zi de zi, prin orice mijloace, ca sa le spele creierul romanilor. Nu iti este pe plac acest congres, mergi la unul de sexism, sau de astronomie, mergi unde te simti acasa! Lasa-i pe cei care iubesc aceasta tara si se simt aici, acasa, sa isi cerceteze istoria mai veche sau mai noua! Chiar asa, tu nu ai alta treaba, decat sa stai la gard si sa croncanesti? Cine iti da tie simbrie ca sa batjocoresti eforturile si consecventa cu care minti mai luminate ca a dumitale cerceteaza adevaruri pe care, daca ei nu le-ar pune in lumina si nu le-ar restaura, pietrele ar marturisi despre acestea. Pietrele o si fac, dar unii ca mata toarna peste ele, beton. Ai fi bucuros daca s-ar turna beton si peste romanii care isi cerceteaza istoria??? Mergi si fa si dumneata ceva mai folositor si renunta la a mai face bascalie ieftina pe seama unor teme atat de serioase. Nu vezi ca esti ridicol, ca ai ramas in urma evenimentelor si continui sa canti la mandolina calomniatorilor o lucrare care are finantare de la guvern?? Asta arata cat e de importanta munca acestor oameni!!! Sau era bine daca statul finanta calomniatorii de duzina!?!?

 6. Scrieți murdar despre daciști și despre organizatorii congreselor de dacologie. Dacologii sînt numiți dacomani, Roxin se smiorcăie, teoria dacistă e numită aici nocivă pt popor, Roxin e numit individ ticălos. Eu zic să aveți curajul să înjurați pe daciști cu cele mai triviale înjurături, pe care desigur le și gîndiți cînd scrieți și să ii provocați chiar la confruntări fizice, de ex pe Roxin la un meci de box.
  Nici măcar nu aveți curajul să semnați ceea ce scrieți, ceea ce arată lipsă de curaj și de caracter.
  Florin Croitoru
  https://limbatracaantica.jimdo.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s