8 thoughts on “Pr.Mihai Andrei Aldea despre falsificarea istoriei şi moştenirea romană a poporului român

 1. Cum de nu a aparut comentariul in doua parti pe care l-ai scris pe blocul d-lui Coja ca articol aici? E exceptional.

  1. Merci mult!
   Azi am de gând să-l postez şi pe blog,dacă am timp.Iniţial voiam să apară aici mai întâi într-o variantă mai lungă,pe care nu am terminat-o încă şi cred că până la urmă am să o pun pe bucăţi,dar m-au supărat cumplit nişte comentatori de la dl.Coja de pe site şi am postat doar bucata respectivă ca să le închid gura şi zic eu (în zadar,sunt sigur) să tranşez problema (dealtfel lămurită demult) cu romanizarea.

 2. Apropo, ai vazut articolul “Tra-la-la”? Deci omul (Stanica) are probleme…e de neimaginat.

  1. L-am văzut dar nu l-am parcurs pe tot.M-am lăsat păgubaş cam pe la jumătate.Stan Păţitu îmi aduce aminte de un oarecare user pe nume Cristi.Şi acel Cristi avea nişte idei năstruşnice asemănătoare: “lapte” se trage din sintagma letonă “slauct pien”,”fiică” din suedezul “Flica” etc.Or fi fraţi.Sau,mai curând,e acealşi ins cu alt nume.

 3. Il stiu si pe ala…am avut placerea si pe blog si pe Velico. Stiu, stiu….”Luna” din rom^na vine de la goto-lituanianul “Fullith”, “apa” de la “sweipain” si “paine” ajunge cumva de la gotul “hlaif” . Putin difera stilurile, Cristi ajunge la istericale, Stan ajunge la simulat martirajul…toata lumea-l prigoneste, d-l Coja tot da in el “ca ii sta in gat”, noi probabil suntem cerberii care il prigonim etc. 50% sanse sa taca malc, dar alte 50 sa scrie si acum un post de vreo 300 de randuri in care isi va lua cu durere, pentru a cata oara, adio de la blog, ca toti dusmanii “dau in Stan Patitu” etc.
  In principiu (inca o chestie de fapt divers), din experiente proprii, m-am obisnuit si sa ii privesc circumspect din start pe oamenii care cam obisnuiesc sa vorbeasca despre ele insele la peroana a 3-a…cum o face si el nu de putine ori…”Stan stie”, “iti place sa lovesti in Stan Patitu”, “asculta bine ce spune Stan ca nu minte” samd. O fi simpla coincidenta, dar cam toate persoanele de genul asta pe care le-am intalnit sufereau de egoism, o crasa auto-supraevaluare, infatuare si considerau ca toti tre’ sa stea gura- casca sa le soarba cuvintele. Si bineinteles, cine ii contrazice, sau fie si sa nu ii ia in considerare, e mare dusman, om rau, incep sa se victimizeze, reclama tot soiul de “nerecunostinte” etc.

  1. Totul e să ştii cum să-i iei.Eu,de pildă,nu-i iau prea în serios şi încerc să privesc toată problema cu detaşare.Rişti să te urci pe pereţi dacă laşi să te afecteze toate năzdrăvăniile ce le ies pe gură.Eu ştiu.Că doar ani de zile mi-am tocat nervii cu bazaconiile despre daci până să adopt un stil mai distant de abordare a problemei.

 4. Foarte bun comentariul parintelui Aldea si cateva lucruri interesante : respectul fata de aliati, romanii au fost mai intai atacati si pe urma au ripostat, atasamentul romanilor fata de pamant si patrie. Daca mai adauga si dreptul roman imaginea era perfecta. Astept urmatoarele parti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s