Lămuriri despre întrebarea la care vom răspunde la Referendumul pentru căsătorie

Motto: „Îi asigurăm pe toţi concetăţenii noştrii, pe toţi creştinii din această ţară: întrebarea nu este o capcană.”

– Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie

Multă lume s-a plâns că întrebarea ce va fi pusă la referendum este foarte neclară, vagă, imprecisă şi nici nu menţionează măcar că ar fi pe undeva vorba de definirea concretă a căsătoriei ca uniune liber consimțită “între un bărbat și o femeie”.

Întrebarea arată aşa: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”

Pe bună dreptate, mulţi s-au plâns că în spatele ei statul ar putea să strecoare o mârşăvie de proporţii şi să ne trezim cu cine ştie ce lege antinaţională pe cap, la implementarea căreia noi am contribuit în mod hotărâtor. Pe bună dreptate multă lume a considerat că această formulare este o dovadă clară a deturnării referendumului în scopuri oculto-politice şi a decis, ori s-a gândit să nu mai participe la referendum; pesemne, decât să fim proştii politicienilor, mai bine ne lipsim de tot referendumul.

Doar că:

1. Conform Legii nr. 3 din 22 februarie 2000 (3/2000) Privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, publicată în Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000, articolul 7, alin. 1: Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin “DA” sau “NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: “Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?” (vezi aici)

Cu alte cuvinte asta este întrebarea standard care se pune la orice referendum indiferent de subiectul lui. Nu parlamentarii actuali au hotărât ca la Referendumul pentru Căsătorie să fie pusă întrebarea sub forma actuală, ci parlamentarii de acum optsprezece (18!) ani au decis şi au stabilit întrebarea asta pentru ORICARE referendum. Ca să fie clar: acum 18 ani s-a hotărât ca la orice referendum se va organiza de atunci încolo, întrebarea de pe buletinul de vot să fie: Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?

Altfel spus, ORICE referendum s-ar organiza în ţara asta, întrebarea de pe buletinul de vot va fi aceeaşi cu cea la care vom răspunde la referendumul de pe 6-7 octombrie 2018. Aşa spune legea 3/2000. Ca să se pună orice altă întrebare în cadrul unui referendum această lege trebuie schimbată, implicit dacă vrem ca pe buletinele de la Referendumul pentru Căsătorie să fie scris orice altceva decât Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?, trebuie să cerem modificarea legii 3/2000, iar asta înseamnă (fireşte în stadiul actual nu se mai poate pune problema) amânarea din nou a referendumului până după ce se va vota modificarea legii 3/2000.

2. Eventuala validare a referendumului NU POATE fi folosit pentru intrarea în vigoare A NICIUNEI ALTE LEGI DE MODIFICAREA CONSTITUŢIEI înafară de cea de definirie a căsătoriei din simplul motiv că acum în Parlament se alfă O SINGURĂ LEGE DE MODIFICARE A CONSTITUŢIEI, iar aceea este Legea de definirie a căsătoriei. Practic statul nu are NICIO ALTĂ LEGE votată în Parlament pe care să o valideze dacă ar fura rezultatul votului nostru.

Legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament pe care suntem chemaţi prin referendum să o adoptăm (votând DA) sau să o respingem (votând NU) a fost deja trecută în Monitorul Oficial pe data de 18 septembrie 2018 şi prevede:

“Art. I. –

Alineatul (1) al articolului 48 din Constituția României, revizuită prin Legea nr. 429/2003, aprobată prin referendumul național organizat în zilele de 18-19 octombrie 2003 și republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, se modifică și va avea următorul cuprins:

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.

Art. II. –

Revizuirea Constituției se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispozițiilor art. 151 alin. (3) din Constituția României, republicată.”

Altfel spus, acest articol din Constituţie este SINGURUL LUCRU care se poate modifica în ţara asta prin referendumul din 6-7 octombrie 2018.

Dna. avocat Ana Corina Săcrieru, purtător de cuvânt al Coliţiei pentru Familie şi reprezentant al Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească al Coaliţiei pentru Familie, precum şi Mihai Gheorghiu, preşedinte al Coaliţiei pentru Familie, au arătat deasemenea că aceste aspecte sunt total greşit văzute ca probleme sau pericole şi folosite în mod şiret de adversarii familiei fireşti (sau familiei tradiţionale, dacă preferaţi) pentru a descuraja participarea la referendum:

Deci pur şi simplu nu avem de ce să ne temem să mergem la referendum şi să votăm pentru păstrarea căstoriei în limitele ei fireşti în România.

Şi nu trebuie nici să ne culcăm pe o ureche, incurajaţi fiind să ne relaxăm de anumite statistici (reale sau trucate) care vorbesc de o prezenţă la vot de peste 48% din numărul total de alegători, în condiţiile în care 30% este suficient ca referendumul sa fie validat.

Aşa că HAIDEŢI LA REFERENDUM fără frică! Haideţi să luăm seamă la cuvintele acestea şi să fim eroii vremurilor noastre:

Miza acestui referendum este istorică, este naţională, nu vom mai avea în timpul vieţii noastre ocazia să ne întâlnim cu un referendum în care să votăm nu pe un subiect politic, nu pentru unul sau altul dintre politicieni, nu pentru unul sau altul dintre partide ci pentru noi înşine, pentru viitorul acestui popor.”

-Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie

 

Spun mulți analiști că cel mai important moment de la Revoluție încoace e momentul ăsta, pentru neamul nostru, așa e de important! – și suntem de acord. (…)Dumnezeu s-a pronunțat o dată în istorie pe subiectul homosexualitate. La Sodoma și Gomora era homosexualitate. Și ce s-a întâmplat? I-a șters de pe suprafața pământului. (…)Fără nicio discuție că suntem în majoritate și câștigăm dacă vom merge la acest vot. Fără nicio discuție! Și cine nu merge la vot, este un laș, să fie foarte limpede treaba asta. Este un laș cine nu merge la vot! Dacă mergem noi, călugării, să votăm pentru familie, păi dumneavoastră nu mergeți? Prezența la vot este obligatorie, fără nicio discuție e obligatoriu și neprezența la vot este păcat, păcat strigător la cer. Este o imagine foarte dură și este cumva și un moment al adevărului.

-Părintele Iustin de la Oaşa

Mai multe informaţii ajutătoare găsiţi aici:

https://www.activenews.ro/stiri-social/Parintele-Iustin-de-la-Oasa-Cine-nu-merge-la-vot-este-un-las-Neprezenta-la-vot-este-pacat-strigator-la-cer.-Dupa-aceea-vei-da-socoteala-pentru-toate-care-vor-urma-ca-or-sa-urmeze-foarte-multe-152843

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Intrebarea-ce-va-fi-pusa-la-Referendumul-din-6-7-octombrie-este-legala-si-se-refera-STRICT-la-definitia-casatoriei-drept-uniunea-dintre-un-barbat-si-o-femeie-152734

http://basilica.ro/coalitia-pentru-familie-referendumul-nu-este-al-niciunui-partid-este-al-acelora-care-vor-vota-pentru-apararea-copiilor-lor/

http://basilica.ro/lamuriri-privind-intrebarea-adresata-la-referendum-av-ana-sacrieru/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s